• RSM Campus Video

Opdracht: bedenk een creatief concept voor een campus video

De Woudestein campus van Erasmus Universiteit Rotterdam ondergaat een flinke modernisering en uitbreiding. Nieuwe gebouwen en faciliteiten zien het daglicht. Tegelijkertijd worden duurzame energievoorzieningen gerealiseerd.

In de zomer van 2014 vroeg RSM ons na te denken over een concept voor een campus video. Men wilde die nieuwe gebouwen en faciliteiten graag laten zien aan de buitenwereld, terwijl er nog volop aan de campus gewerkt wordt. De video moest kort zijn, maar toch al zoveel mogelijk laten zien.

De kern van ons voorstel was om niet alleen gebouwen en faciliteiten in beeld te brengen, maar vooral ook de mensen die je er tegenkomt. Op die manier leer je als potentiële student de community en de spirit van RSM een beetje kennen, en kun je bepalen of je daar tussen past.

We stelden voor met verklarende tekst in beeld te werken, in plaats van met een presentatrice of student die je aan het handje meeneemt, waardoor het een modulaire video is geworden. Wanneer er nieuwe gebouwen en voorzieningen klaar zijn, kun je de video uitbreiden of aanpassen zonder dat je diezelfde presentatrice of student opnieuw moet optrommelen.

Ons voorstel ging intern rond en viel gelukkig in goede aarde. Voordat de blaadjes van de bomen vielen konden we met prachtig weer filmen, waarbij we de hijskranen en hopen zand buiten beeld gelaten hebben. FairMedia.tv zorgde voor het creatieve concept en het camerawerk, en werkte voor motion design en editing opnieuw samen met Het Videobureau uit Rotterdam.

Bekijk hier de campus video.