Greenscreen video’s voor studentenwerving Universiteit Leiden

FairMedia.tv produceerde een aantal greenscreen webvideo’s voor de faculteit Geesteswetenschappen van Universiteit Leiden. Deze webvideo’s worden door Universiteit Leiden ingezet voor internationale studentenwerving.

In deze webvideo’s van ongeveer 2 minuten lengte vertellen studenten van de opleiding International Studies waarom zij voor deze opleiding gekozen hebben. Ook de founding father van de opleiding, Professor Richard Griffiths, vertelt waarom hij deze opleiding twee jaar geleden opgezet heeft.

De greenscreen opnames werden gemaakt in een collegezaal op de campus in Den Haag, waar Universiteit Leiden ook een vestiging heeft. Daar vinden tevens de college’s van International Studies plaats. De groene achtergrond werd in de videomontage digitaal vervangen door hoge resolutie foto’s van Den Haag en Scheveningen. Deze greenscreen (of bluescreen) techniek wordt ook wel chomakey genoemd. De achtergrondfoto’s zijn gemaakt door Chris Gorzeman van Capital Images uit Delft.

In het Engelstalige bachelorprogramma International Studies bestuderen de studenten de geschiedenis, cultuur, politiek en economie van een wereldregio en leren een bijbehorende vreemde taal. De studenten komen uit alle delen van de wereld en oriënteren zich voor hun studiekeuze voor een belangrijk deel via internet. Door het bekijken van de webvideo’s krijgen ze vooraf goede informatie over deze studie uit de mond van echte studenten en kunnen ze nog beter een weloverwogen beslissing nemen.

Bekijk hier de greenscreen video’s.