Lendahand helpt ondernemers in opkomende landen groeien

Lendahand helpt MKB ondernemers in opkomende landen om te groeien. Door middel van crowdfunding wordt geld bijeengebracht dat via lokale partners wordt uitgeleend aan deze ondernemers.

Met deze leningen kunnen zij hun bedrijf verder uitbouwen en personeel aannemen. Het stimuleert de lokale economie en creëert werkgelegenheid.

De crowd die zijn geld toevertrouwd aan Lendahand ontvangt een rente van 3 tot 4 procent per jaar. Heel wat meer dan op de gemiddelde spaarrekening bij een bank. Daar tegenover staat een hoger risico. De projecten waarin deelgenomen kan worden hebben een looptijd van 1 of 2 jaar en ieder half jaar wordt de rente uitgekeerd.

Vanwege het succes van deze mesokredieten had Lendahand in 2015 zelf behoefte aan groeikapitaal. Via het crowdfunding platform Symbid werd in korte tijd 400.000 euro opgehaald bij nieuwe en bestaande investeerders. FairMedia.tv mocht de videopitch voor de financieringsronde op Symbid verzorgen.

Eerder al maakten we een uitlegvideo waarin oprichter en Lendahand CEO Peter Heijen in 1 minuut vertelt hoe crowdfunding met rente werkt.

Bekijk de videopitch op Symbid.